Cheescake

På tisdag är det ju sista april och vi ska ha lite middag hemma. Eller vi ska ha American Barbeque! Ett påhitt som hittades på förra året och som nu ska bli en tradition. I år är jag ansvarig för bröd, tillbehör (sallad, gurka osv) och efterrätt. Jag har valt att göra en New York Blueberry Cheescaka. Hur gott låter inte det? Hur gott ser det ut?? Om den blir god så lägger jag ut receptet. Har snott det av Leila, tack Leila!

Annars så har jag jobbat hela hela helgen. Gör det fortfarande men nu är det bara ett par timmar kvar... Sen ska jag handla inför tisdagen och städa städa städa! I morgon åker jag och mamsen till kupolen och shoppar, jag ska köpa smink och byxor till lilleman som växer så det knakar. Sen hämtas han upp på dagis och vi 3 åker till stugan. Dit kommer också pappi och alla är lediga på tisdag så det blir massa god mat, några kalla öl (i soooolen) och massa lek ute. Hoppas jag på ;)


Ojämna siffror

Jag gillar inte jämna tal. Vet inte varför!


Härliga sooool!

Vilken dag!! Varit ute i flera timmar i bara t-shirt, gjort egna tidningar/böcker, bakat hamburgerbröd, bakat muffins, lekt, cyklat på flera turer.. Ja men en sån där toppendag. Idag kunde jag t om smörja in mig med sololja. Som luktar cocos. Det mina vänner, det är sommar det!


Justin Bieber

Ja ni. Klockan 09.08 lämnade jag dagis i hedemora för att styra bilen mot Globen. Ensam. Jag kom till åkargatan, där var jag tvungen att nervösröka. Jesus vad nervös jag var! Jag hade nervösbajsat 5 ggr på morgonen... Jaja, GPS'n var inställd på arenavägen (Globen), tanken var full och kaffet var med. Jag svängde höger i rondellen mot Avesta och vips så var jag på väg!

Jag kom till Sala. Där var jag tvungen att nervösbajsa och nervösröka igen.. Tog ett djupt andetag och började ringa runt. Iaf så lyckades jag på nåt vis ta mig till Globen utan en enda felkörning!! Woop woop vad jag blev stolt över mig själv!

Men då kom ju nästa hinder. Jag skulle nu på egen hand åka tunnelbana in till centralen. Helst åt rätt håll då. Fyllde på mitt lilla gröna kort och frågade om var tunnelbanan låg. Fick bra direktiv och hittade helt själv :) Meeen jag var ju tvungen att fråga farbrorn i luckan om man kom till centralen härifrån. Det gjorde man. Kom ner för rullbandet. Gaaah vilket håll ska jag åt? Läste på kartor och luskade ut att jag antagligen skulle åt ett visst håll. Frågade en tant och visst hade jag rätt!!

Hamnade på centralen. Gick runt och shoppade lite skor till Alex. Gick långsamt ner mot gamla stan där Therese jobbar. Lunchade en god bit lax och landade sen på ett mysigt fik på järntorget. Satt där insett par timmar med en bra tidning, gott kaffe och cheescake. Gött!

Jag och Therese tog sen taxi till Globen. Där väntade massor med unga tjejer som skrek lite då och då. Men vi var taggade för vad som väntade!

Showen var riktigt, riktigt bra! Även om allt var väldigt mycket försenat, kvaliteten på ljudet var inte det bästa och tjejerna skrek så man inte hörde vad han så när han pratade så var det en otroligt häftig upplevelse!

Efter showen skulle jag såklart köra hem igen. Therese körde till Lidingö, där efter skulle jag köra hem... Inte lätt då dom bygger om väldigt mycket och GPS'n inte har koll på det. Men men hem kom jag, trött var jag, somnade vid 3. Upp och jobba!

Tack så mycket för födelsedagspresenten Therese!!

(bilder på Justin från Google)


Brev till Bella

katrinz.se kunde jag läsa om ett öppet brev som blondinbellas pappa skrivit till henne. Eftersom det var offentligt kopierade jag det och lägger upp det här. Nu vet inte jag vad som hänt men jag hoppas att hon kan förlåta honom..tillisabella
Till Isabella Löwengrip Rydberg
Av Per - 2013-04-21 15:33
Isabella,
Den dagen du såg världens ljus är en av mina lyckligaste stunder. Tiden stannade. Ofta önskade jag att du skulle förbli en liten flicka för alltid.
När du var barn berättade jag ofta historier från min barndom och du grät när jag läste ur Profeten (Khalil Gibran) och förstod tidigt att kärlek och sorg är samma sak. Min sorg är nu lika stark som min kärlek.
Du var 4 år när jag och din mamma separerade. Ni hälsade på i min nya lägenhet strax efter separationen. När ni hade gått ringde det på dörren. Det var du som ville säga adjö en sista gång. Jag befann mig i köket när det ringde på dörren en 3:e gång. I samma ögonblick som jag hörde dörrklockan forsade tårarna ned för mina kinder. Där stod vi med våra tårar och jag kände sorg och kärlek. Tiden stannade.
Jag hoppas att vi kommer att kunna mötas när ditt hjärta är redo. Jag gav min far en kram för första gången på hans dödsbädd och sa att jag älskade honom. En avgrund av känslor öppnade sig och den rening min själ upplevde går inte att beskriva med ord. Tiden stannade.
Som du vet är min kärlekslösa uppväxt ett sorgligt kapitel med barnhem, fosterhem, psykisk och fysisk misshandel. Vi förstår båda vilka överlevnadsstrategier som barn i min situation utvecklar och att dessa egenskaper kan bli ett problem senare i livet.
Vi har bråkat en del från din tonårstid och framåt. Konflikterna var inte märkvärdiga (passa tider, hjälpa till hemma etc). Våra konflikter kom även att avse företagandet (du var omyndig så vem skulle annars hjälpa dig?). Jag har säkert varit överbeskyddande som många andra föräldrar. Det var kärleken till dig som drev mig att försvara dig när olika myndigheter ställde frågor. Det var exakt samma motiv när jag jagade killen som gav dig hjärnskakning i högstadiet. Min oro har vid flera tillfällen tagit sig irrationella utryck. Vi har bråkat och gråtit men alltid hittat tillbaka till varandra, fram till nu.
Isabella, anledningen till att jag skriver detta i offentligheten är att det inte finns något annat sätt att nå dig på. Det är synd att det ska finnas andra inblandade i konflikten som inte har med vår relation att göra.
Jag känner dig bättre än någon annan och förstår att det liv du lever inte kommer att ge dig äkta lycka. Att vara sann mot dig själv är vägen som leder till inre frid. Jag är stolt över allt som du har åstadkommit men just nu är jag i sorg.
Jag kommer alltid att älska dig och finnas här för dig.
Din pappa Per Rydberg
Allmänt - Kommentarer (0)Härligt!

Dagen började lite småkall.. Men ju längre tiden gick, desto varmare blev det! Vid 17-tiden tog vi cykeln en sväng i byn. Guud vad härligt! Välkommen våren på riktigt! Sen satte vi oss på altanen och då blev det trolleri. Härlig dag med andra ord :)

I morgon ska jag på utbildning hela dagen. Livsmedelshantering. Jävligt spännande. Men men, snart helg!


Tomten kom med påskägg

Ja det är sant. Granen kläddes och sen kom tomten med paket till alla snälla barnen. Till mig alltså. Ett påskägg. Mycket fint paket var det! Jag fick en äggkopp och 2 tärningar.

Idag kommer Thesafesa hem. Då blir det grill och mys i stugan! Alex är ledig både i dag och i morrn för i morgon åker han på kryssning med sin pappi. Han snackar inte om nåt annat så det är efterlängtat :)

Jag där emot ska jobba heeeela helgen. Känns skönt :)


Hänt sen sist

Ja Therese fyllde år. Vi ska åka på ladies night, jag, mamma och Therese. Jag och Alex har myst i solen, badat i Vasahallen och varit på bio. Idag kommer han hem igen och jag har ett sug efter stugan! Grillat, mys och lek ute. Är nog solen som spökar :) Men jag vet inte. Kanske kan locka med Therese dit i morrn?

Iaf så står handling på schemat. Maat! Jag älskar att handla. Om jag är själv. Gå runt och kika, fundera recept beroende på vad man hittar. Love it!

Sen som sagt ska korven hem. Bra dag :)


Längtar..

Ja jag längtar. Efter sommaren! Efter allt som har med sommaren att göra men just nu ligger fokus på vecka 29 för att jag precis bokat en stuga på Öland. Woop woop! På den här camingen finns det också ett lekland. Perfekt för en regnig dag (regnar det någonsin på Öland? Inte vecka 29 iaf) eller om vi tröttnar på solen =)

Skrattkammarön, Öppnad!

Skrattkammarön, Ölands första och största lekland inomhus!
Över 900 m2 med rutschbanor, klätterställningar, klättervägg, bana för trampbilar och mer. Gameroom med 4 XBOX där man har bilspel, fotbollspel etc. Prova på eller utmana föräldrarna i airhockey!!
I vårat café finnas lättare servering för de som behöver fylla på med energi och blir man riktigt hungrig så ligger restaurang Lundegård granne med leklandet.

 
 
På campingen som naturligtvis ligger vid havet finns det också pool
 
 
Tror att vi kommer få en toppenvecka. Åker med mossan å fassan och så kommer Therese när hon jobbat färdigt. Vi kommer bo i en liten söt stuga och verkligen ha en campingvecka.
 
 
Ser verkligen fram emot det för Alex skull och hoppas (vet) att han får kompisar som han kan leka med. Så nu får våren dra igång på riktigt så det blir sommar snart!
 
 
Alla bilder hämtade från lundegard.se

Alex första utomlandsresa

Gick till Cypern. Åh vad underbart det var!